Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

5/10:Συναυλία για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ!Γιατί πρέπει να είμαστε όλοι εκεί!


     Οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού διοργανώνουν μία μεγάλη συναυλία το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη ,με τη συμμετοχή πολλών και καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, οι Χαϊνηδες, η Μελίνα Κανά και ο Παύλος Παυλίδης με τους Β-Movies. Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία και χρειάζεται να στεφεί με επιτυχία για αρκετούς λόγους.

     Ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος είναι η πληροφόρηση του κόσμου που δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στη περιοχή της Χαλκιδικής. Παρόλο που εδώ και ένα χρόνο το θέμα απασχολεί τη κοινή γνώμη, θα υπάρχουν σίγουρα κάποιοι που δεν θα έχουν σαφή εικόνα για τη κατάσταση που επικρατεί στη Χαλκιδική, και η συγκεκριμένη συναυλία δίνει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στους διοργανωτές να ανοίξουν το θέμα προς τα έξω. Η πραγματικότητα είναι ότι αρκετός κόσμος θα έρθει μόνο για να ακούσει τους καλλιτέχνες, και αυτό ίσως να είναι κάτι αρνητικό,  που μπορεί ωστόσο να εξελιχθεί σε κάτι θετικό. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει, πρώτα απ' όλα όσοι χειρίζονται το θέμα, αλλά και απλός κόσμος, να κοινοποιήσουν την εκδήλωση στους φίλους τους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γνωστοποιώντας παράλληλα και τον λόγο της συγκεκριμένης συναυλίας. Έτσι λοιπόν, όλο και περισσότεροι θα μάθουν τόσο για το οικολογικό έγκλημα που συντελείται στη Χαλκιδική όσο και για τη παράνομη προφυλάκιση ατόμων που στέκονται απέναντι στις "επενδύσεις" που θα καταστρέψουν τη γενέτειρα του Αριστοτέλη.

     Επιπλέον, τόσο για τα έξοδα των φυλακισμένων όσο και για τη συνέχιση του αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, η παρουσία του κόσμου είναι απαραίτητη. Όσο μεγαλύτερο είναι το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσει να συνεχιστεί ο δίκαιος αγώνας των κατοίκων. Επίσης, τονίζεται και η έννοια της αλληλεγγύης, γιατί, τουλάχιστον όσον αφορά τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαϊου στις Σκουριές, ένα ολόκληρο χωριό ήταν στις επάλξεις για να μπορέσουν να είναι οι συναυλίες όσο το δυνατόν πιο απολαυστικές και ο κόσμος να περάσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Επειδή ήμουν στις Σκουριές, αν τα πράγματα κυλήσουν όπως τότε, σίγουρα όλοι θα απολαύσουμε ένα υπέροχο θέαμα.

     Υποθέτω ότι οι διοργανωτές σίγουρα θα τα έχουν σκεφτεί, απλά πιστεύω ότι ένα μοίρασμα κειμένου που θα εξηγεί την όλη κατάσταση κρίνεται απαραίτητο. Απλά πιστεύω ότι σε αυτό το κείμενο πρέπει να τονιστεί η άποψη του Ελληνικού Κράτους για τα 2 "άκρα" και πώς συμπεριφέρεται στο καθένα. Στους Ναζί συμπεριφέρεται με το "σεις" και με το "σας", ενώ για τους άδικα προφυλακισμένους και όποιον αγωνίζεται ενάντια σε ένα οικολογικό έγκλημα, βλέπουμε την Αστυνομία να κάνει έφοδο στα σπίτια μέσα στη νύχτα και να συλλαμβάνει ανθρώπους χωρίς επαρκείς αποδείξεις. Θα μπορούσε έτσι να γίνει κατανοητό και στο κόσμο που δεν ασχολείται πολύ με τα πολιτικά πώς έχει η κατάσταση σήμερα και πώς συμπεριφέρεται η Ελληνική Δικαιοσύνη.

     Ελπίζω ο καιρός να είναι σύμμαχος και να απολαύσουμε τέλειες συναυλίες!

     ΥΓ. 1  Επειδή δε ξέρω πώς ακριβώς διοργάνωνεται μία συναυλία, απλά επειδή είναι για ένα καλό σκοπό, υπάρχει περίπτωση να θέλει να την παρακολουθήσει και κόσμος που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να διαθέσει 5 ευρώ. Παρόλο που το ποσό είναι ελάχιστο, ενδέχεται κάποιοι συνάνθρωποι μας, για παράδειγμα μια οικογένεια με 2 παιδιά να μη μπορεί να διαθέσει 20 ευρώ. Ελπίζω να έχουν προνοήσει οι διοργανωτές γιατί έτσι τονίζεις και την έννοια της αλληλεγγύης.

     ΥΓ. 2  Επειδή υποθέτω ότι θα διαβαστεί κάποιο κείμενο κατά τη διάρκεια της αλλαγής των καλλιτεχνών, ο κύριος Μάλαμας συμφωνεί με αυτό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου