Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Για τη συγκέντρωση των Χρυσαυγιτών στη Θεσσαλονίκη στις 15/6     Στις 15/6/2014 η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο. Έπειτα από αντιδράσεις διαφόρων οργανώσεων αλλά και του Δήμου, η συγκέντρωση της μετατίθεται για την Πλατεία Δυρραχίου μπροστά στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Εκεί πέρα καλέστηκε κατευθείαν αντιφασιστική συγκέντρωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Σταθμού και είχε μεγάλη επιτυχία καταφέρνοντας να εκνευρίσει τους φασίστες, ενώ στη συνέχεια έγινε και πορεία στο κέντρο της πόλης και ενημέρωση στους κατοίκους της. Αυτά σε γενικές γραμμές. Πάμε στα πιο "πιασάρικα".

     Όλοι γνωρίζουμε πόσο γκεμπελίσκοι είναι οι Χρυσαυγίτες. Μετρ στην προπαγάνδα, αναφέρουν τα γεγονότα όπως θέλουν, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με σκοπό να πείσουν τους αφελείς που δε θα μπουν στη διαδικασία να ψάξουν για να εξακριβώσουν την αλήθεια. Έτσι λοιπόν, στην παρακάτω φωτογραφία, σύμφωνα με το site τους (δυστυχώς βρώμισα το λάπτοπ μου) βλέπουμε "Χιλιάδες Εθνικιστές (που) έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καραϊσκάκη για να δηλώσουν άλλη μια φορά πως δεν δέχονται κανέναν συμβιβασμό για την Μακεδονία μας και ότι τα σχέδια των ανθελλήνων και των πατρόνων τους στην Ελλάδα δεν θα περάσουν!".     Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Σίγουρα όχι. Αυτός που τράβηξε τη φωτογραφία γνωρίζει σίγουρα πώς να αποδώσει βάθος και όγκο στη φωτογραφία. Αν παρατηρήσουμε καλά, βλέπουμε ότι η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από το κέντρο, σε κοντινή απόσταση από το κοινό και από υπερυψωμένη θέση, έτσι ώστε να φαίνεται συγκεντρωμένος κόσμος στις άκρες (αφού στο κέντρο έτσι κι αλλιώς είχε κόσμο, πάντα στο κέντρο κάθονται και οι περισσότεροι). Μπορούμε βέβαια να δούμε και το βίντεο που έχει τραβήξει κάποιος/α σύντροφος/ισσα και παρατίθεται ακριβώς από δίπλα όπου φαίνεται πόσο λίγοι είναι αφού κάνει ένα πανοραμίκ από δεξιά προς αριστερά. Αλλά ως γκεμπελίσκοι, τα 400 άτομά τους τα παρουσίασαν ως χιλιάδες.

     Επίσης, είναι τόσο ανίδεοι και ανιστόρητοι που χρησιμοποίησαν από τα ηχεία τους το "Μπήκαν στην πόλη οι Οχτροί" του Νίκου Ξυλούρη. Φυσικά και οι αντιφασίστριες/στες δεν αφήσαμε αυτή την πρόκληση να περάσει έτσι και αρχίσαμε να γιουχάρουμε και να φωνάζουμε συνθήματα. Μόνο για τα ηλίθια εμβατήρια σας και για Νότη Σφακιανάκη είστε ρε, τον Ξυλούρη δε θα τον πιάνετε στο στόμα σας και ειδικά ένα τέτοιο τραγούδι που είναι και κατά της Χούντας.

     Ένα περιστατικό όμως που συνέβη και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο είναι η πορεία των Χρυσαυγιτών. Αφού φύγαμε για να κάνουμε πορεία στο Κέντρο της πόλης, οι αστυνομικοί επέτρεψαν στους φασίστες να κάνουν πορεία στη δυτική πλευρά της πόλης, κάτω από το Σταθμό και στις γύρω γειτονιές. Εκεί πέρα, η πορεία των Χρυσαυγιτών έφθασε και έξω από τη Βίλα Πετρίδη που άνοιξε μετά από πολύ καιρό και φιλοξένησε τη μουσική παράσταση της ομάδας κρουστών "Κρούση". Μέσα στο χώρο υπήρχαν ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά με τους γονείς τους και πολλές γυναίκες. Οι φασίστες μαζεύτηκαν έξω από το χώρο και άρχισαν να πετάνε πέτρες και μπουκάλια με την αστυνομία να τους επιτρέπει κανονικά και απλά να ζητάει από τους διοργανωτές της εκδήλωσης στη βίλα Πετρίδη να τη σταματήσουν για να μην υπάρχουν θύματα!!!Και το πιο συνταρακτικό της όλης υπόθεσης είναι ότι όπως μου περιέγραψε μία φίλη μου που βρισκόταν εκεί, ένας φασίστας ούγκανος την ακολουθούσε μόλις έφυγε από το χώρο και αυτή κατατρομαγμένη πήγε σε ένα περίπτερο που ήταν κάποιοι άντρες και έβλεπαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου για να μπορέσει να σωθεί!!! Τέτοιοι είναι οι φασίστες, μόνο σε γυναικόπαιδα ξέρουν να την πέφτουν, όπως κάνουν τόσο καιρό και με τους μετανάστες, όπου την πέφτουν 10 άτομα σε 1!!!

     Και ένα αστείο περιστατικό που συνέβη χθες: καθώς έχει ξεκινήσει η αντιφασιστική προς το κέντρο της πόλης, αντιλαμβάνομαι ότι δίπλα μου περνάει μια ηλικιωμένη κυρία γύρω στα 70, καλοντυμένη η οποία μοιάζει λίγο στα χαμένα. Ακολουθεί ο διάλογος που κάναμε:
-Εγώ: Γεια σας, είστε στην πορεία;
-Ηλικιωμένη: Ναι, είμαι με τον εγγονό μου αλλά τον έχασα.
-Εγώ : Πώς είναι ο εγγονός σας, άμα είναι να τον βρούμε.
-Ηλικιωμένη: Μαζί ήμασταν, αλλά τώρα δεν τον βλέπω. Οι αρχηγοί δε θα μιλήσουν;
-Εγώ: Ποιοι αρχηγοί;
-Ηλικιωμένη: Ο Κασιδιάρης, ο Ματθαιόπουλος, δεν τους άκουσα.
-Εγώ: Δεν είστε στη σωστή πορεία. Καλύτερα να φύγετε.

Η ηλικιωμένη στα χαμένα μένει πίσω και εγώ με την παρέα μου και όσους έχουν ακούσει το διάλογο να έχουμε πεθάνει στα γέλια. Ένας μάλιστα μου είπε γιατί δε ρώτησα τα στοιχεία του εγγονού και εγώ άρχισα να χτυπάω το κεφάλι μου που δεν είμαι τόσο ετοιμόλογος γιατί χάθηκε καλή ευκαιρία να μάθουμε τα στοιχεία ενός φασίστα. Πάντως η κατάσταση δεν είναι τόσο αστεία, γιατί εξαιτίας (και) αυτής της γιαγιάς υπάρχει τώρα ένας φασίστας εκεί έξω. Προφανώς και δε θα έδερνα ή δε θα φώναζα στη γριά,αλλά τι άλλο να έκανα; Εξάλλου, ήταν και στα χαμένα. Πάντως αυτή η γυναίκα ψηφίζει. Άλλος ένα λόγος που πάμε κατά διαόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου