Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

2 λόγια για τα βαριά ονόματα της ΝΔ για την Ευρωβουλή




     Με κάθε επισημότητα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Υποστηρίζει ότι είναι ενωτικό ψηφοδέλτιο και είναι, αφού έχει μαζευτεί το κάθε καρυδιάς καρύδι από όλους τους τομείς. Θα βρεις δημοσιογράφους, δικηγόρους, αγρότη(!!!), αρχιτέκτονα, ποδοσφαιριστή(!!!), αρχηγό της αστυνομίας και πάει λέγοντας. Επειδή όμως δε γνωρίζω κάποιους εξ'αυτών και κυρίως επειδή εκεί που υπάρχει το περισσότερο γέλιο είναι στους πιο γνωστούς (όχι ότι δε θα είναι φυντάνια και οι λιγότερο γνωστοί), ας κάνουμε μια ανασκόπηση των επιτευγμάτων των "μεγάλων" χαρτιών του Μαξίμου:

     Γιώργος Αμυράς: Δημοσιογράφος για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ, τώρα συνεργάζεται με αυτόν που τον άφησε άνεργο (όχι για πολύ όπως φαίνεται). Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές κατέβηκε με δικό του συνδυασμό που είχε σχέση με το ποδήλατο και γενικότερα την οικολογία. Τώρα βέβαια συνεργάζεται με ένα κόμμα που στήριζε πάντα τους βιομήχανους, αδιαφορώντας για τα οικολογικά ζητήματα στην Ελλάδα.

     Ελίζα Βόζεμπεργκ: Απαράμιλλο στυλ και πάντα ντυμένη στην τρίχα, η Βόζεμπεργκ είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας (αν μένεις στην Εκάλη). Εμφανίζεται συνέχεια στα τηλεοπτικά κανάλια για να κάνει επίδειξη της θέσης της, αλλά ευρέως γνωστή έγινε μέσω της εκπροσώπησης της πολιτικής αγωγής των θυμάτων της 17 Νοέμβρη. Καταδικάζει τη βία απ'όπου και αν προέρχεται (εκτός αν πρόκειται για τον Γρηγορόπουλο, τον Φύσσα, τον Λουκμάν, τη βία της αστυνομίας κοκ.)

     Αναστάσιος Δημοσχάκης: Έφυγε ο Μπαλτάκος από τη Νέα Δημοκρατία και έπρεπε να βρουν κάποιον άλλον φασίστα για να μη χαλάσει το κόμμα. Ο Δημοσχάκης ήταν πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και κολλητάρι του Βύρωνα Πολύδωρα. Έγινε γνωστός στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με την υπόθεση της ζαρντινιέρας, όπου είχε ισχυριστεί ότι ο Αυγουστίνος Δημητρίου δεν είχε φάει ξύλο, αλλά είχε αυτοτραυματιστεί από πτώση σε ζαρντινιέρα, κάτι που διαψεύδεται πανηγυρικά από βίντεο που δείχνει τον ξυλοδαρμό του από μπάτσους. Ακόμα προβάλλουν σε υποθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτό το βίντεο (στο εξωτερικό, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα).

     Θοδωρής Ζαγοράκης: Ο αγαπημένος μου. Σκεφτόμουν να γράψω ολόκληρο άρθρο με τα κατορθώματα του, αλλά μετά σκέφτηκα ότι σιγά μην αφιερώσω χρόνο για έναν άνθρωπο που το μόνο που έκανε σε όλη τη ζωή του ήταν να κλωτσάει μία μπάλα. Ανέκαθεν πουλούσε Παοκτσηδιλίκι, το πιο σημαντικό του επίτευγμα ήταν ότι σήκωσε το Ευro το 2004 και έκτοτε εξαργύρωνε αυτή του την επιτυχία σε όλους τους τομείς. Γυναικάς, lifestyle και δε συμμαζεύεται, έγινε και πρόεδρος στον ΠΑΟΚ, αλλά το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να προωθήσει τους δικούς του και να γεμίσει την ομάδα με επιπλέον χρέη. Σίγουρα θα κερδίσει χιλιάδες ψήφους από Παοκτσήδες, ποδοσφαιρόφιλους αλλά και από το γυναικείο κοινό λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης. Ότι πρέπει για τη Νέα Δημοκρατία ο Ζαγοράκης, που υποσχέθηκε ότι "ανταπεξελθόμαστε" σε αυτή την κατάσταση. Και εις ανώτερα.

     Μανώλης Κεφαλογιάννης: Ή αλλιώς "δεν έχω κάνει τίποτα στη ζωή μου και τρέφομαι μόνο από το κόμμα". Από μικρός χωμένος στα βαθιά της Νέας Δημοκρατίας, ανέβηκε με σταθερούς ρυθμούς τα σκαλοπάτια της εξουσίας, έτοιμος πάντα να κατασπαράξει όλους τους εχθρούς της παράταξης. Το κατάλληλο σκυλάκι που θα ήθελε ο κάθε πρόεδρος.

     Γιώργος Κύρτσος και Μαρία Σπυράκη: Στο λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, δίπλα στις λέξεις "έγκριτοι δημοσιογράφοι", έχει τις φάτσες αυτών των δύο. Πάντα μας "ενημέρωναν" πρώτοι για τις εξελίξεις στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εμφανίζονταν ως "αντικειμενικοί" στα παράθυρα των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών. Πάντα είχαν έναν υπερβολικό ζήλο όταν επρόκειτο για θέματα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αυτό μπορούσαμε να το αποδώσουμε και στο δημοσιογραφικό τους ταμπεραμέντο (ΝΟΤ!). Τώρα ελπίζω να κατάλαβες φίλε αναγνώστη, τι κουμάσια είναι οι δημοσιογράφοι.

     Μανώλης Μαυρομάτης: Ένας από τους πιο γνωστούς αθλητικούς δημοσιογράφους, ήταν και πρώην ευρωβουλευτής. Φήμες ότι δε ξέρει που βρίσκονται οι Βρυξέλλες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

     Γιώργος Μομφεράτος: Η Νέα Δημοκρατία δεν παίζει ποτέ με το συναίσθημα. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Για αυτόν τον λόγο επέλεξε και τον Μομφεράτο, γιο του δολοφονηθέντος επιχειρηματία και εκδότη της "Απογευματινής" Νίκου Μομφεράτου. Αν δεν κατάλαβες ακόμα ποιος είναι και του λόγου του, θυμίσου έναν λοβοτομημένο που καθόταν έξω από ένα κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας και έπρηζε τον κόσμο να μην αγοράσει το βιβλίο του Κουφοντίνα. Ναι,αυτός κατεβαίνει υποψήφιος!

     Σταύρος Ξαρχάκος: Ήξερα ότι δεξιοφέρνει, αλλά είναι κρίμα να βλέπεις έναν από τους καλύτερους Έλληνες συνθέτες να πέφτει τόσο χαμηλά. Η μόνη περίπτωση που πραγματικά με στεναχωρεί.

    Μέσα από αυτό το άρθρο ήθελα να αναφερθώ στα "βαριά ονόματα" της ΝΔ, αυτούς που λογικά θα μας εκπροσωπήσουν και στο Ευρωκοινοβούλιο. Γιατί τέτοιοι είμαστε σαν άνθρωποι, τέτοιοι "πολιτικοί" μας αξίζουν. Θα ρίξουν πολύ γέλιο οι Ευρωπαίοι.

     ΥΓ. 1) R.I.P. Φαήλος Κρανιδιώτης. Σε ξεπούλησε το κολλητάρι σου ο Σαμαράς. Τόσο χαζός είσαι τελικά.

     ΥΓ. 2) Τους αρνήθηκε μέχρι και ο Βελόπουλος. Ο Βελόπουλος ρε συ!!!Αχαχαχαχαχαχα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου