Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Για τα Village Cinemas στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης


     Από τις 14 έως τις 23 Μαρτίου πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Οι προβολές των ντοκιμαντέρ πραγματοποιούνται στο Ολύμπιον αλλά και στις αποθήκες 1 και Δ στο λιμάνι. Όπως όλοι γνωρίζουμε, τις αποθήκες αυτές στο λιμάνι τις έχει αγοράσει από το Δημόσιο η Village Cinemas που είναι εταιρεία του Κοντομηνά (ναι αυτουνού, που είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών ταμείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου). Αυτό που όμως πραγματικά με εξόργισε ήταν η ανακοίνωση που είχαν τα Village έξω από τις αίθουσες: " Από 14/3 μέχρι και 23/3 τα Village Cinemas @ Limani ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ( τα κεφαλαία δική μου επισήμανση) τις αίθουσες για τη διεξαγωγή του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Θα είμαστε πάλι μαζί σας από τις 24/3."

     Το ρήμα ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ πραγματικά με εξόργισε. Αυτοί που πήραν δημόσια περιουσία, τολμούν να μας το παίζουν και μεγαλόψυχοι. Αλλά για να θυμηθούμε λίγο την ιστορία των αποθηκών 1 και Δ και πιο συγκεκριμένα, των αιθουσών Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη. Οι αίθουσες αυτές, με συνολική χωρητικότητα 1200 θέσεων, φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού δημοσίου και πιο συγκεκριμένα, με χρήματα της "Θεσσαλονίκης-Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 1997". Αίθουσες σύγχρονες, με συστήματα ήχου Dolby Surround και οθόνες μεγάλων διαστάσεων, που πληρώθηκαν από τους πολίτες πέρασαν τον περασμένο χειμώνα στα χέρια του Κοντομηνά, ο οποίος πέρα από την αγορά των αποθηκών ως χώρων, δε χρειάστηκε να επενδύσει ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμό, αφού είχαν πληρώσει για αυτόν τα κορόιδα!

     Στους χώρους στους οποίους έχουν προβληθεί μερικά από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, τώρα προβάλλονται προϊόντα μαζικής κατανάλωσης και αποχαύνωσης. Και το ξεπούλημα συνεχίζεται...

     ΥΓ.1 Αν μπει κάποιος στην επίσημη ιστοσελίδα της Village Cinemas θα δει ότι "παραχωρούν τις αίθουσες για τη διεξαγωγή του 14ου(!!!) Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ". Η ανακοίνωση που εγώ ανέφερα παραπάνω είναι αυτή που έχουν τοιχοκολλήσει έξω από τις αίθουσες.Τόσο ενδιαφέρονται για την Τέχνη, που δε ξέρουν καν τι προβάλλεται στη πόλη τους και στις αίθουσες τους!

     ΥΓ. 2 Όπως φυσικά και σε όλες τις μεγάλες εμπορικές κινηματογραφικές αίθουσες, έτσι και στις αίθουσες στις αποθήκες έχει έρθει η συνήθεια του ποπ κορν και της κοκα κόλας. Άντε και καλό ξεπεσμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου