Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Γιατί να μην ιδιωτικοποιήσουμε την Ακρόπολη;


    Η ιδέα για να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο μου ήρθε έπειτα από την ανακάλυψη μιας χιουμοριστικής σελίδας στο facebook με τίτλο "Ζητάμε ιδιωτικοποίηση της Ακρόπολης τώρα". Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι ποια επιχειρήματα θα προέβαλε ο νεοφιλελεύθερος υπέρ αυτής της κίνησης και βρήκα αρκετά:

    1) Μέσω της ιδιωτικοποίησης της Ακρόπολης, ο Έλληνας φορολογούμενος θα γλίτωνε όλα τα πάγια έξοδα της Ακρόπολης, από αρχαιολόγους και φύλακες έως συντήρηση και ηλεκτρικό ρεύμα. Γιατί να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος όταν μπορεί ένας ιδιώτης να τους πληρώνει και να γλιτώνει το Κράτος τόσα έξοδα; Ε;

    2) Αν ιδιωτικοποιηθεί η Ακρόπολη, το Ελληνικό Κράτος θα κερδίσει από τους φόρους που θα πληρώνει ο επενδυτής στο ελληνικό Κράτος. Έτσι και τα πάγια έξοδα της Ακρόπολης θα έχουμε γλιτώσει και λεφτά από φόρους θα επιστρέφονται στον Έλληνα φορολογούμενο ( με δεδομένο πάντα ότι η φορολογία θα είναι ιδιαίτερα μικρή, έτσι ώστε να μην τρομάξουμε τους επενδυτές και δεν έλθουν να επενδύσουν στη χώρα μας ).

     3) Αν ιδιωτικοποιηθεί η Ακρόπολη, αυτό θα έχει τεράστιο αντίκτυπο και για τους άλλους αρχαιολογικούς χώρους ανά την ελληνική επικράτεια. Δελφοί, Ολυμπία, Δωδώνη και άλλοι ιστορικοί χώροι θα αποκτήσουν νέα αύρα καθώς θα έρθουν νέοι επενδυτές και έτσι θα ανθίσουν και αυτά τα μνημεία που έχουν ξεπέσει εξαιτίας της αίγλης που εκπέμπει η Ακρόπολη.

     4) Εφόσον ο καλός ιδιώτης επενδύσει στην Ακρόπολη, δε θα μείνει μόνο εκεί αλλά θα συνεχίσει αν επενδύει. Μέσα στην Ακρόπολη θα ανοίξει καφετέριες, εστιατόρια, μπιλιαρδάδικα και μπόουλινγκ και πολλά άλλα. Εκτός από την ριζοσπαστικότητα αυτών των ιδεών, θα ανοιχτούν και νέες θέσεις εργασίας, οπότε το ελληνικό Κράτος βγαίνει πάλι κερδισμένο αφού θα μειωθεί η ανεργία.

     5) Η Ελλάδα θα αποκτήσει ΚΎΡΟΣ. Ο ξένος τουρίστας που έρχεται στην Ελλάδα ίσως δεν γνωρίζει καν ότι υπάρχει η Ακρόπολη, ενώ αν υπήρχε ένας ξένος επενδυτής, η Ακρόπολη θα διαφημίζονταν στα έσχατα της γης και θα έρχονταν τρέχοντας τουρίστες από παντού. Θα δείχναμε επίσης το καλό μας πρόσωπο και στους Ευρωπαίους εταίρους μας, αποδεικνύοντας τους ότι δεν ιδιωτικοποιούμε μόνο ότι μας λένε, αλλά προχωράμε και ένα βήμα παραπέρα. Επενδύσεις και καινοτομία, να τη χρειάζεται η Ελλάδα.

     Με μισή ώρα σκέψη, κατάφερα και βρήκα ήδη 5 λόγους για τους οποίους η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη από την ιδιωτικοποίηση της Ακρόπολης. Ποια πολιτιστική κληρονομιά και κουραφέξαλα, εδώ θα έρθει η ανάπτυξη λέμε!!!

2 σχόλια:

  1. Πληρώνουν φόρους οι επενδυτές στην Ελλάδα;

    τι μαθαίνει κανείς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχήμα λόγου ρε παιδί μου...Μη μας την πέσουν και οι νεοφιλελέδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή